این روزها تقریبا تمامی کسب و کارها به طراحی سایت برای فروش محصولات خود روی آورده اند چرا که در عصر نکنولوژی به سر می بریم و عقب ماندن در این عرصه مساوی شکست در کسب وکار شما خواهد بود. اهمیت داشتن فروش آنلاین و طراحی سایت مناسب برای کسب و کار خود در سالهای اخیر و با همه گیری کرونا بصورت تصاعدی بالا رفت. این تغییر به قدری با سلیقه مردم سازگار بوده که به نظر می رسد حتی در صورت عدم وجود همه گیری کرونا باز هم این شیوه به قوت خویش باقی بماند پس بهتر است با سلیقه مخاطب همگام شده و هر چه سریعتر به طراحی سایت مناسب برای خدمات و یا محصولات خود اقدام نمایید. ما در این مقاله مهم ترین نکات طراحی سایت و تکنیک هایی که به آن ها جهت بهتر شدن نیاز دارید را در اختیار شما قرار خواهیم داد.

چه قواعدی در طراحی سایت ما را به هدف نزدیک تر می کند؟

طراحی سایت اصول و قواعد بازی خاص خودش را دارد که بر اساس معیارهای مختلف و طی سالها تجربه گردآوری شده اند و در ادامه به مهم ترین اصول و نکات طراحی سایت اشاره خواهیم کرد:

رعایت دقیق اصول سئو

  • ایجاد تجربه کاربری دلچسب
  • حضور موثر در سوشال مدیا و برندینگ در دنیای مجازی
  • دانستن استانداردهای جهانی و نکات طراحی سایت
  1. درباره اصول و انواع سئو در مقالات پیشین صحبت کرده ایم برای اطلاعات بیشتر می توانید به مقالات سئو داخلی سایت چیست ،سئو خارجی سایت چیست و تکنیک های سئو تکنیال مراجعه کنید.
  2. ایجاد تجربه کاربری دلچسب از اولین نکات طراحی سایت شماست. برای رسیدن به این هدف ابتدا دایره مخاطبان خود را بشناسید که بتوانید خود را جای کاربر قرار دهید و ببینید آیا سایت جذابیت و کارایی لازم را دارد؟ آیا به اندازه کافی طراحی سایت چشم نواز هست؟ مطالب و محتوای سایت به سوژه مورد نظر کاربر هم سویی دارد؟ پرسش هایی از این قبیل می تواند جهت اصلاح و بهبود سایت شما و خلق تجربه کاربری مطلوب منجر شود.
نکات مهم طراحی سایت
نکات مهم طراحی سایت
  • وب برندینگ مستلزم حضور پررنگ در سوشال مدیا و فضاهایی چون توییتر، آپارات، یوتیوب، گوگل پلاس، فیس بوک و شبکه های اجتماعی بخصوص اینستاگرام است. جالب است بدانید فیدبکی که از این پلتفورم ها دریافت می کنید بسیار بالاست و از بسیاری شیوه های تبلیغاتی دیگر موثرتر خواهد بود.
  • در طراحی سایت با اینترنت و دنیای مجازی سر و کار داریم و موتورهای جست و گری که سایت ما توسط کاربر با آن ها به جست و جو میپردازند، جهانی هستند و سایت شما طبق معیارهای بین المللی سنجیده می شود این موضوع ایجاب می کند که برای موفقیت بیشتر به اصول و استاندارد های جهانی که حاوی مجموعه نکات کاربردی هستند پایبند باشید.

 شاید اکنون پرسش شما این باشد که استاندارد ها و نکات طراحی سایت چه مواردی هستند؟

اینجا مجموعه ای از مهم ترین نکات طراحی سایت را در ساده ترین شکل ممکن به شما انتقال خواهیم داد:

  1.  شناخت دقیق پروژه و هدف آن

 مورد اول از نکات طراحی سایت این است که بدانید قرار است چه سایتی طراحی کنید باید بدانیم کارفرما قصد معرفی چه چیزی را دارد و ما بیشترین فوکوس و تمرکز خود را باید روی چه محصول و یا خدماتی قرار دهیم؟ مهم تر اینکه باید بدانیم برای چه مخاطبی قصد طراحی سایت داریم و همین طور اطلاعاتی که در مورد محصول ماست از جمله نقاط قوت و وجه تمایز آن را باید بدانیم که بتوانیم پروژه را در مسیر درستی هدایت کنیم که مقصد آن مشخص است و بدین ترتیب سایتی طراحی کنیم که بیشترین قرابت را با اهداف کارفرما  راداشته باشد.

  1. رعایت المان های بصری و اولویت محتوایی

هویت بصری (Mood Board) شامل انتخاب رنگ های اصلی و مکمل، فونت، سایزبندی و نوشتار مناسب می باشد که شمای کلی و ظاهری سایت شما را در برمیگیرد و اولین چیزی است که به چشم مخاطب می آید پس بهتر است با نهایت دقت و ظرافت انتخاب شوند. در ادامه تلاش بر این است که دسترسی به کانتنت یا محتوا اولویت اصلی طراحی بصری قرار بگیرد که به آن Art Board یا اولویت محتوایی می گویند و با استفاده از تکنیک های مختفلی از جمله design Content-First می توان به این هدف دست یافت.

  1. اولویت قرار دادن سرعت سایت

کاربر برای ارزیابی اصول سئو و یا بررسی گرافیک وارد سایت شما نمی شود بلکه تنها در پی مطلب مورد نظر خود می باشد و معمولا برای رسیدن به هدف خود صبر پیشه نمیکند. با این اوصاف سرعت سایت نقش کلیدی در جذب مخاطب خواهد داشت چرا که در صورت تاخیر جزئی مخاطب سایت شما را بسته و به سراغ رقبای شما خواهد رفت. درباره انواع تکنیک های بالا بردن سرعت در مقالات سئو داخلی سایت چیست و تکتیک ها ی سئو تکنیکال صحبت کرده ایم و برای اطلاعات بیشتر می توانید  به آن ها مراجه کنید.

  1. طراحی رسپانسیو سایت

ریسپانسیو به معنای پاسخ گو بودن در طراحی سایت به چه معناست؟

امروزه و با بررسی های موجود و آمار هایی که از گوگل به دست آمده نشان می دهد که چیزی حدود 50% مخاطبان افرادی هستند که از موبایل و گوشی همراه برای جست وجو استفاده می کنند که آمار قابل توجهی است. یک سایت ریسپانسیو باید قابلیت اجرا شدن روی صفحات موبایل، کامپیوتر و تبلت و .. را داشته باشد.

  1. استفاده کمتر از زبانه ها

تجربه نشان می دهد مخاطب به اسکن و مرور سریع بیشتر علاقه دارد و این رفتار را بیشتر نشان می دهد پس سعی کنید همه چیز را در معرض نمایش نگه دارید بدون اینکه مخاطب  نیاز به کلیک کردن برای آشکار کردن چیزی داشته باشد. به طور کلی سعی کنید از  آکاردئون، کاروسل  و اسلایدرها کمتر استفاده کنید زیرا همانطور که گفته شد اولویت با  اسکرول کردن است نه کلیک بر روی تب یا زبانه های موجود در سایت.

  1. طراحی فرم تماس برای مخاطب

شما با طراحی بخش تماس با ما یا ارتباط با ما علاوه بر اینکه غیر مستقیم به مخاطب حس اطمینان می دهید امکان فروش خود را هم بالا خواهید برد. این نکته بخصوص در طراحی سایت های فروشگاهی بسیار حائز اهمیت است.

نکات مهم طراحی سایت
نکات مهم طراحی سایت
از دیگر نکات طراحی سایت می توان به موارد بیشتری اشاره کرد:
  • استفاده بهینه از مدیا
  • استفاده از لینک مشخص و واضح
  • بولد کردن اطلاعات مهم
  • مسیریابی مناسب در منوها
  • توجه به اهمیت UI و UX
  • گرافیک مناسب
  • استفاده هوشمندانه از فضاهای خالی در عین حفظ سادگی سایت

دانستن بعضی نکات و اطلاعات روان شناسی حین طراحی سایت به شما در بهبود روند کار کمک شایانی خواهد کرد.

اولین نکته جلب اعتماد کاربر است که با وجود آدرس و شماره تماس و دیگر مسیرهای ارتباطی در بخش تماس با ما  وجود دارد و همین طور لوگو شرکت و موجه بودن نمای کلی سایت و یا نمایش دادن تجربه های کاری خود در معرض دید از جمله مواردی هستند که در جلب اعتماد مخاطب نقش دارند.

دومین مورد در خصوص نحوه استفاده از تصاویر است که طبق اصول روانشناسی استفاده از تصاویر افراد به مخاطب حس همزاد پنداری ونزدیکی بیشتری را القا می کند و بهتر این است که برای بیان بهتر مفاهیم و انتقال احساسات از تصاویر افراد به ویژه افراد ایرانی استفاده کنیم.

نکته پایانی در خصوص روان شناسی رنگ هاست که بهترین  آپشن برای انتقال احساس و منظور واقعی متن است به عنوان مثال استفاده از رنگ قرمز در مواقع فوریت و اضطرار، رنگ آبی برای دادن حس امنیت و اعتماد، رنگ سبز و حس آرامش و …البته باید دقت کنید که رنگ ها در هرکشور و یا فرهنگی ممکن است نماد و نشانه خاصی باشند.

5/5 (1 نظر)